Nu ook barnsteen verkopen voor contant geld!

Er is de afgelopen jaren veel interesse geweest in goud. Het materiaal was gestegen in waarde en in combinatie met de financiƫle crisis kozen veel mensen ervoor dit oude goud in te wisselen voor contant geld. Er zijn dan in de grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Den Haag vele bedrijven die zich hierin specialiseren. Deze bedrijven kopen uw goud in. Uw goud wordt eerst getaxeerd en vervolgens wordt een prijs genoemd. Als u akkoord bent, kunt u het geld direct ontvangen. contant.

barnsteen sieraad
Dit is een sieraad gemaakt van barnsteen (amber)

Een ander materiaal wint ook aan populariteit

Naast goud is er de laatste tijd interesse in barnsteen. Een materiaal dat ook in waarde gestegen is. Veel vissers en mensen die aan de noordzee wonen zijn in het bezit van dit materiaal. Het kan namelijk in vissersnetten zitten of aanspoelen. De stukken barnsteen liggen vaak ergens in een lade of in een oude doos verstopt. Er wordt niets mee gedaan. Zonde, want het materiaal is zeker de moeite waard om te laten taxeren. Vooral de grotere stukken (100 gram+) kunnen een flinke waarde vertegenwoordigen. U kunt dan denken aan enkele honderden euro’s voor uw barnsteen. Dit materiaal kan worden gebruikt om sieraden van te maken, en dit materiaal wint in die hoek ook aan populariteit.

Waarde barnsteen flink toegenomen, mensen gaan er naar op zoek langs de Noordzee

Aangezien barnsteen flink in waarde gestegen is, zijn er veel mensen die er op uit gaan om het materiaal te vinden. Langs stranden kunt u ze soms zien lopen. Deze mensen proberen zo wat extra geld te verdienen. De prijs van het materiaal is de laatste jaren zo gestegen door de groeiende vraag vanuit Azie. Binnen tien jaar tijd is het 7 keer meer waard geworden. Zeker de moeite waard dus! Heeft u nog barnsteen liggen waar u toch niets meer mee doet? Laat het dan gratis taxeren bij een bedrijf of inkoper die zich hierin specialiseert. Dit wordt vaak vrijblijvend gedaan en kost u dus niets. Zodra u akkoord bent, krijgt net als bij goud het geld direct mee. Als de inkoper verder weg gevestigd is, kan het noodzakelijk zijn om het materiaal via de post op te sturen. Ook kan dit soms worden bepaald aan de hand van foto’s en het gewicht. Dit contact kan vaak via de e-mail verlopen.