Redenen om een draadloze deurbel te kiezen

deur met belHeb je weleens van deurbellen gehoord die draadloos zijn aan te sluiten? Misschien dat je bij het ontdekken van het bestaan van een draadloze deurbel gedacht wat de redenen zijn om hiervoor te kiezen in plaats van een standaard model met bedrading. Een standaard model deurbel, zoals deze in de meeste woningen is terug te vinden, bestaat uit een knop op de buitenkant van de deur en een bel die in de hal hangt. De bel gaat rinkelen op het moment dat er op de knop gedrukt wordt en zo weet je dat er iemand voor de deur staat. Een draadloze deurbel werkt op soortgelijke manier.

Overal in huis ontvanger plaatsen

De bel van een standaard model deurbel, hangt meestal direct bij de voordeur en de stroomvoorziening wordt via de meterkast geregeld. Het nadeel van deze positionering is dat je soms de deurbel niet hoort rinkelen wanneer je bijvoorbeeld in een kamer op de bovenverdieping of in de achtertuin bent.

Een groot voordeel van een draadloze deurbel is dan ook dat je de ontvanger, waaruit een melodie klinkt wanneer er iemand voor de deur staat, overal in huis kunt plaatsen. De beldrukker knop en de ontvanger kunnen immers draadloos met elkaar communiceren. Er is zelfs een mogelijkheid om een draadloze deurbel te kopen met meerdere ontvangers. Hierdoor is het makkelijker een strategische positie te kiezen waar je altijd de deurbel zal horen.

Draadloze deurbel met video en audio

De communicatie zonder bedrading tussen beldrukker en ontvanger is een reden om voor een draadloze deurbel te kiezen. Dit is echter niet de enige technologie die in de accessoire verwerkt is.

Er zijn tegenwoordig ook modellen verkrijgbaar met een audio functionaliteit. Je kunt dan een intercomsysteem gebruiken om te vragen wie er voor de deurstaat voordat je deze opendoet. De volgende stap is een draadloze deurbel met camera.

U kunt dan op een klein scherm met video zien wie er voor de deur staat. Deze deurbellen zijn ideaal voor ouderen mensen. Zij doen immers ’s avonds liever niet meer de deur open voor mensen die zij niet kennen.