Rimpels rond de oogleden

Dat we allemaal wat ouder worden is natuurlijk heel logisch. Iedereen wordt ouder, dat is nu eenmaal een natuurlijk proces. Sommige mensen hebben hier totaal geen problemen mee. Ze vinden het normaal. Maar er zijn ook mensen die bijvoorbeeld last hebben van hangende oogleden of rimpels in het gezicht. Ze storen zich hieraan.

rimpels oogledenZe voelen zich bijvoorbeeld minder aantrekkelijk doordat ze ouder geworden zijn. Pech, zou je misschien denken. Tegenwoordig zijn er echter wel bepaalde mogelijkheden voor deze groep mensen in de plastische chirurgie. Er kan bijvoorbeeld een Mini Facelift worden overwogen of een zogenaamde ooglidcorrectie. Deze ingrepen worden meestal in een kliniek aangeboden worden uitgevoerd door een plastisch chirurg.

Taboe

Deze ingrepen zijn misschien minder bekend dan bijvoorbeeld een borstvergroting of liposuctie, maar zijn tegenwoordig wel meer bekend bij het grote publiek. Er zijn bijvoorbeeld programma’s op televisie waar aandacht aan deze ingrepen gegeven wordt. Ook lijkt het taboe dat op plastische chirurgie ligt wat te zijn verminderd. Er zijn overigens vele klinieken die de ingrepen aanbieden. Belangrijk is het wel om niet te snel over te gaan tot zoiets. Een operatie, ook in de cosmetische chirurgie, heeft altijd bepaalde risico’s. Advies van een arts is dan ook verplicht.

Deze ingrepen die meestal cosmetisch van aard zijn, dienen in veel gevallen zelf betaald te worden. Ze worden dus niet door bijvoorbeeld een verzekeraar vergoed. De privĂ© klinieken hebben de prijzen vaak op de website staan. Vaak zal er eerst een afspraak gemaakt worden voor de ingreep en te kijken en luisteren naar de wensen en ook zullen de risico’s worden voorgelegd en is er ruimte om vragen te stellen over de ingreep.